Wydawnictwo Edipresse Książki w TOP10 Empiku | Najchętniej wybierane przez Polaków książki kulinarne w 2018 roku!

„Zdrowe koktajle” Ewy Chodakowskiej na TOP 10 książek kulinarnych w Empiku

Niedawno rozdano Bestsellery Empiku 2018 wskazujące ubiegłoroczne preferencje czytelników w obszarze literatury. Dziesięć książek najchętniej wybieranych przez miłośników jedzenia i gotowania przedstawia się równie interesująco.

Zrowe koktajle EL 3D 300 dpi

Najchętniej wybierane książki kulinarne w Empiku w 2018 roku:

  1. „Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej®. Przepisy”, Beata Dąbrowska, Wydawnictwo WAM
  2. „Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej® i co dalej”, Beata Dąbrowska, Wydawnictwo WAM
  3. „Zielone Koktajle. Detoks. 365 przepisów”, Wydawnictwo Publicat
  4. „Dieta w insulinooporności”, Magdalena Makarowska, Dominika Musiałowska, Wydawnictwo Feeria
  5. „Jamie gotuje po włosku”, Jamie Oliver, Wydawnictwo Insignis
  6. Zdrowe koktajle (edycja limitowana), Ewa Chodakowska, Wydawnictwo Edipresse Książki
  7. „Post Daniela z uzdrawiającą dietą dr Ewy Dąbrowskiej. Jak skutecznie oczyścić ciało i ducha”, Krystyna Dajka, Łukasz Piórkowski, Wydawnictwo WAM
  8. „Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej®. Przepisy na wychodzenie”, Beata Dąbrowska, Paulina Borkowska, Wydawnictwo WAM
  9. „5 składników. Gotuj szybko i łatwo”, Jamie Oliver, Wydawnictwo Insignis
  10. „Polska. Nasza kuchnia w nowej odsłonie”, Zuza Zak, Wydawnictwo Egmont

 

Trendy wege i szefowie kuchni

Na listach bestsellerów nie brakuje książek poświęconych zdrowej kuchni i przepisom na smakowite, dietetyczne dania. A także publikacji, pokazujących świadome gotowanie, jako sposób na spędzanie czasu z bliskimi, dzielenie się radością, a nawet... zmienianie siebie i świata. Boom na wszystko, co związane z kuchnią oraz kreowaniem i smakowaniem potraw już przed kilkoma laty zawładnął masową wyobraźnią. Rosnąca w niespotykanym wcześniej tempie popularność telewizyjnych programów i prowadzących je celebrity chefów, zaowocowały większą troską o to co, jak i dlaczego ląduje na talerzach milionów miłośników jedzenia. Na fali trendu wypłynęły kolejne kulinarne mody, diety i ruchy, a wraz z nimi dokonała się „kuchenna rewolucja”, która dziś skutkuje zaskakującą przemianą żywieniowych przyzwyczajeń i coraz większą świadomością, wynikającą z przekonania, że „jesteśmy tym, co jemy”. Obserwowanie ostatniego roku przez pryzmat półek z książkami kulinarnymi pokazało, że w całej Polsce triumfy święci kuchnia roślinna. Wśród pasjonatów kuchni sięgających po książki nie brakuje miłośników kulinarnych gwiazd.

 

 

 

 

Comments are closed.